de juristenkrant

Vanaf begin 2000 schreef ik sporadisch (korte) bijdragen voor de Juristenkrant over juridische ontwikkelingen in Nederland.

De Juristenkrant is, volgens uitgeverij Kluwer, “een actualiteitenmagazine in krantenformaat dat veertiendaags verschijnt. De krant behandelt de grote lijnen in de ontwikkeling van het recht: nieuwe wetgeving, belangrijke rechtspraak, interviews met opinie- en decision makers, portretten van eigenzinnige juristen, en leuke weetjes. Ook de maatschappelijke impact van het recht en de jurist komen steeds aan bod, en er is aandacht voor de belangrijke ontwikkelingen in alle juridische beroepen, aangevuld met juridische vacatures. De krant tracht de stem van de huidige generatie juristen (in hun verscheidenheid) te vangen.”

Ik kan hier niet alle bijdragen plaatsen, en dat heeft te maken met de vreselijke lay-out van het blad. De pagina werd vaak horizontaal in twee helften verdeeld, en dan gebeurde het dat het slot van een artikel ergens een blokje was tussen de reclame op een andere pagina.

Maar goed.

 

'Texaanse advocaten sponsoren rechters', 6 november 2002

'Drugsbeleid: normalisering en gedogen in Nederland en België', 23 mei 2002

'De schietende juwelier en (teveel aan) noodweer in Nederland', 10 april 2002

'Nederlandse euthanasiewet komt eraan', 13 maart 2001

'Nederlands drugsbeleid wordt normaal', 24 oktober 2000